Homenatge necessari

A la història de tots els col·lectius professionals sempre hi ha hagut personatges il·lustres, d'aquells que han ocupat planes i planes als llibres de text, enciclopèdies i treballs escolars de la mainada a nivell mundial. Ja sigui pels seus descobriments, per la seva tirania, o per la seva bellesa, han estat destacats i elevats als altars de la immortalitat.

Però vet aquí que al nostre col·lectiu, de personatges d'aquests no n'abunden. La veritat, els que eren bibliotecaris han preferit amagar-ho, i si no arriba a ser per la tasca d'altres professionals (vegeu la llista de famosos per altres coses de La Imagen Social del Bibliotecario, comenceu per febrer de 2006) ni ho sabríem. Per exemple: Mao Tse-Tung era bibliotecari, tot i que la seva biblioteca devia ser una mica monocromàtica.

Doncs per acabar-ho d'adobar, un col·lega nostre del segle IX va arribar a ser considerat un Antipapa. Toma ya! Ja que ens hi posem, ens hi posem forts, enfrontant-nos amb el mateix poder papal. Tot un exemple de bibliotecari atípic com aquest no podia seguir anònim, i m'he proposat fer allò que és just.

Suposo que tothom coneix la Wikipedia, la famosa enciclopèdia online que tothom edita lliurement. Menys coneguda (i menys extensa) és la seva versió en català, però vaja, no ens posarem ara gaire maniàtics. Doncs bé, el nostre personatge no hi figurava (sí que ho feia en castellà i en anglès), i com que això no podia pas ser, l'he posat. M'he donat d'alta i he escrit el meu primer article de la Viquipèdia (hey Viquipedia, hey Viqui hey).

Qui sap si algun dia aquest personatge il·lustre serà tan venerat com Ranganathan, Dewey o Risto Mejide.

 

Twitter

About