What if?

A l'estil del famós acudit referent a què passaria si els sistemes operatius fossin companies aèries, deixo la meva diarrea mental: què passaria si els fabricants de sistemes operatius fessin biblioteques.

Biblioteca MS-DOS
Entres a la biblioteca i està fosca, no té prestatges, no hi ha personal, hi ha pocs llibres, i només pots demanar els llibres en préstec d'un en un. Això sí, quan ho necessites, la biblioteca està oberta.

Biblioteca Windows 3.1
La biblioteca anterior, amb una mà de pintura. No hi ha bibliotecari, però pots agafar (o això creus) més d'un llibre a la vegada.

Biblioteca Windows 95
La biblioteca està cuidada, un bibliotecari amb cara de clip s'ofereix des d'un bon moment a ajudar-te, pots agafar més d'un document (sí, ara a més de llibres també hi ha algun CD) a la vegada, però de cop i volta els llums s'apaguen, el bibliotecari desapareix, els llibres es volatilitzen, i has de sortir de la biblioteca i tornar a entrar.

Biblioteca Windows 98
Igual que l'anterior, però triga més.

Biblioteca Mac
La biblioteca és blanca, els prestatges són de Spacify, els documents (sobretot els documents gràfics) estan molt ben cuidats. Hi ha un rètol enorme que posa "iLibrary". Els bibliotecaris són models nòrdics vestits de blanc, com sortits del Pueblo de los Malditos. I si hi ha alguna cosa que falla, els bibliotecaris t'indiquen que no passa res, que no cal que sàpigues res, i que si us plau segueixis disfrutant de la mediateca.

Biblioteca Linux
Cada usuari es porta de casa una prestatgeria, deu llibres, una cadira i una taula, i ho posen en comú en un local llogat. Cadascú també és un bibliotecari. Tots els documents estan escrits en Klingon (o això sembla), però tot cristo els entén (a excepció dels que han sortit de la biblioteca Windows)

Biblioteca Solaris
Això de Solaris no era una novela?

Uf, que malament que estic... millor que ho deixi. Cristina, trata de arrancarlo, por Dios!

 

Twitter

About