Cine de barrio

Trobar personatges bibliotecaris memorables al món del cinema és, més aviat, difícil. I si a més són frikis, encara menys. La majoria de les vegades solen ser secundaris sense cap mena de protagonisme dins la trama principal. Però, com a bons frikitecaris, tenim la missió de treure'ls a la llum i donar-los l'homenatge que, segurament, es mereixen.

Jocasta Nu (Star Wars Episode II)

Comencem forts. La Jocasta Nu és l'arxivera-bibliotecària del Consell Jedi, aquesta mena de secta de fanàtics religiosos que tallava el bacallà a la vella República Galàctica. Després de consultar la sempre omnipresent Wikipedia, el que se'ns diu d'ella és això:

Obtuvo el alto título de "Madame" y por más de una década fue miembro del Alto Consejo Jedi. Después continuó 30 años más (justo como ella deseaba) sirviendo a la vasta biblioteca del Templo Jedi en Coruscant después del asesinato de la Maestra Jedi Tahl, y justamente después de terminar de entrenar a su Padawan, el futuro Jedi Oscuro Jerec.


Vaja, que la paia va decidir dedicar-se a la biblioteconomia després de deixar el Consell Jedi. La bona senyora va amb un sabre làser al cinturó permanentment (deu tenir el rècord de llibres retornats a la galàxia), i la seva aparença és la de una iaia arrugada com una pansa amb ben poca pinta de catalogar documentals sobre "Los Sith y la madre que los parió".

A la peli surt un moment ajudant a l'Obi Wan a trobar el planeta Kamino, en un exercici pràctic de bibliotecària referencista. Al final, en Darth vader se la carrega, segurament influenciat pel cantó fosc que és Google.

Star Trek librarian (Star Trek Insurrection)

Si hi havia cap dubte sobre si l'Enterprise tenia o no de tot, en aquesta escena eliminada (por dios!!!) de la película es mostra que fins i tot hi ha una biblioteca. I quina és la nostra sorpresa quan veiem que la imatge de la bibliotecària no canvia ni al segle XXIV: ulleretes, pinta de mala òstia, però en pijama. La seva aprició en escena es deu a que la Deanna Troy i en Riker estan a la biblioteca fent l'idiota com dos adolescents (a veure si foten un polvo d'una puta vegada) llençant-se boletes de paper. I la bibliotecària (cosa rara!) els fa callar. Tòpics, tòpics...

Jonathan Harker (Horror of Dracula)

Potser el Dràcula de Bram Stoker va tenir el seu interès i la seva repercussió, però crec que com a professionals hauríem de veure aquest clàssic del cinema de la Hammer. En aquesta versió del mite xuclasangs, en Jonathan Harker no és l'empleat d'immobiliària interessat en el castell del Comte, sino un bibliotecari que va a parar al castell per ajudar al Comte a indexar la seva col·lecció de llibres. Tot i això, la veritable missió d'en Jonathan és matar a Dràcula. O sia, que a la biblioteca personal de l'Ullalets li poden anar donant per sa granera. NI angloamericanes, ni una trista CDU, ni res de res.

I ja està per avui. Si us porteu bé, properament més.

 

Twitter

About